Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sminkelj :)

A nők az egész történelem során szerettek sminkelni. A grófi időszakban még a férfiak is kikent arccal mászkáltak, akkor ez volt a szokás, sőt, még magas sarkú cipőkben is jártak. Manapság is nagyon fontos a smink egy nő számára, hiszen ezzel még inkább ki tudja fejezni nőiességét, illetve egy kis csalásnak is teret enged, az esetleges bőrhibák eltűntetése terén.

Smink oktatásSmink oktatás mindig is volt, nem újdonság ez. Persze minden nő szeretné a lehető legprofibb módon sminkelni magát, ezért sokan elmennek smink oktatásra egy iskolába, ahol leginkább sminkesnek és úgynevezett maszkmesternek tanítják ki őket.

Legyen trendi a ruhatárad is!

Smink oktatásra viszont ma a 21.században már ingyenesen is lehetőség van, hiszen az interneten a videó megosztó portálokon nagyon sok smink oktatási videó létezik, hogyan kell egy-egy alkalmi sminket elkészíteni. Ezeket a smink oktatással foglalkozó videókat sokszor igazi sminkesek teszik fel oktató célzattal, de vannak köztük olyanok is, akik csak azért tanultak meg ilyen jól sminkelni, mert érdekelte őket ez a téma, és maguktól utánajártak a dolgoknak és gyakoroltak.

Smink oktatás van a különböző ifjúsági televízió csatornákon is, ahol trendi sminkeket, ruhákat kiegészítőket mutatnak be, hogy mit viseljen egy fiatal. Ezekben a műsorokban rendszerint van smink oktatás rész, hogy egyes sminkeket otthon hogyan tud gyorsan és szépen elkészíteni valaki.

A smink divat az évszaknak megfelelően változik. Egy két jó tanács, egy kis nyári smink oktatás:Smink oktatás

  • Nyáron ritkán és csak nagyon kis mennyiségben használjunk alapozót, mert az izzadság, a por, az alapozóval keveredve eltömíti a pórusokat és pattanások alakulatnak ki.  
  • Finoman őrölt, áttetsző porpúder használható nyáron is arcon, de épp csak végigszaladva alkalmazzuk, hogy lemattítsa az esetleges zsírosabb részeket.
  • Pirosító, csak ha nagyon fontos.
  • Nyáron előszeretettel alkalmazzák profi sminkesek a nap színeit, sárga, narancs, korall színek, finom, lágy pasztellszínek.
  • A vidám színes szempillaspirál – kék, zöld, lila nagyon divatos!
  • A szájat vagy fiatalos rózsaszínes, narancsos rúzzsal fessük ki, vagy csak szájfénnyel.

Szemceruza sminkek a szemed színéhez

A szemceruza mindannyiunk kedvence: használata egyszerű, gyors, látványos és tartós.

S ha a megfelelő színt választod, a szemed is szebben csillog tőle. Elő hát a varázsceruzákkal! Összeválogattuk, hogy melyek azok az árnyalatok,amelyekkel még jobban hangsúlyozhatod barna, szürke, zöld vagy kék szemszínedet!

Barna

Az óarany és a réz árnyalatai szépen harmonizálnak a mogyoróbarna szemszínnel. Ha ennél több izgalomra vágysz, olajzölddel vagy kékeszölddel frissítsd fel a tekinteted. Ez esetben vékony vonalat húzz az alsó és felső szemhéjadra.

Szürke
Ezüstös kék vagy sötétzöld kontúrral párosítva tuti befutó. Ha bátrabb vagy, gyöngyház fényű bronzzal kontúrozz az alsó és felső szempilláid tövében, és egy kicsit maszatold el, hogy a vonal ne legyen éles. A színek kontrasztjától szikrázni fog a szemed.

Zöld
Kávébarna ceruzával finoman kiemelheted „cica” szemeidet, de egy lila vagy padlizsán kontúr igazi vadmacskát farag majd belőled. Bátran húzd ki a szemed, ne csak felül, alul is. Ha finomítani szeretnéd a kontúrt, fültisztító pálcával dolgozd el.

Kék
Akárcsak a szépen lebarnult bőr, a barna kontúrceruza is élénkíti a kék szemedet. Ha azt akarod, hogy igazán világítsanak, sötétszürke vagy fekete szemceruzát használj. A hatást tovább fokozhatod, ha nemcsak kívül, de belül is kihúzod a szemed.

Új év, új élet, de legalábbis "idénvégrelefogyok" - valahogy így kezdődik minden január. Mielőtt drasztikus fogyókúrába kezdenél, először is nyisd ki a neszesszered! Ha nem is tíz, de jó öt kilót biztosan lefaraghatsz a következő sminktippekkel.

A jelszó a kontúrozás, azaz az arc árnyalása; a mélyítés és a kiemelés. Az arcon lévő árnyékok a különböző festékekkel változtathatók, így optikailag szabályosabbra szabhatjuk az arcunkat - szike helyett néhány ecsettel és pipereholmival. Akinek például hosszúkás arca van, rövidíthet az állán, aki kevésbé szeretne pufók pofikat, az kiemelheti az arccsontjait, aki a széles orrát szeretné csinosabbra faragni, keskenyítheti azt.

Mikor és mivel kontúrozzunk?

Az árnyékolást alapozás után végezzük, de az árnyékoló eszköztől függ a sorrend. Fontos, hogy az alapozó tökéletesen megegyezzen a bőrünk színével, az árnyékoló ennél sötétebb, a highlighter értelemszerűen világosabb legyen. Ha krémes alapozót, krémpúdert, korrektort használunk, akkor ezeket közvetlenül az alapozás után, de a púderezés előtt vigyük fel az arcra és dolgozzuk össze az alapozóval, majd erre kerüljön a púder. Ha viszont porpúderrel, matt bronzosító púderrel vagy szemhéjporral dolgozunk, akkor azt az alapozás és a púderezés után tegyük fel. A mélyítés után a kiemeléshez szintén használhatunk krémes (világos alapozó, korrektor, krémceruza) vagy por állagú (világos porpúder, csillámos púder) highlightereket is. A sminküzletekben lehet kapni kifejezetten az összedolgozásra alkalmas, ferde kontúrecsetet, de ha nem akarunk erre külön összeget szánni, az ujjainkkal összenyomott sima púderecset is alkalmas lehet erre.

Halánték és homlok

Az arc oválisabbnak, a homlok pedig keskenyebbnek tűnik, ha az arcélek és a halánték sötétebb, felkúszik egészen a hajtő vonaláig. A homlok középső része pedig az alapozónál világosabb árnyalatot kap.

Orr

A széles orrból néhány ecsetvonással könnyen fitos, csinos orrot varázsolhatunk. A homlokon már jelen lévő világos színt vigyük fel az orrnyeregre is. Ha hosszú az orr, a végére kerülhet megint sötétebb szín, így optikailag rövidebbnek tűnik. A halántékon és az arcéleken használt sötétebb árnyalattal pedig dolgozzunk rá az orr két szélére. Leírva talán kissé hosszadalmasnak tűnik, de gyakorlott kéz számára ez mindössze néhány másodperc.

Orcák

A pirosító helye függ az orr helyzetétől, a szemek állásától, de általánosságban elmondható, hogy az almácskákra tett pirosító még teltebbé teszi az arcot. Ha viszont csücsörítesz és picit beszívod közben a szádat, akkor látni fogod, hol van az arccsontod. Ezt a vonalat érdemes megerősíteni a bőrödnél sötétebb pirosítóval vagy bronzosítóval, ha optikailag keskenyebb, csontosabb arcot szeretnél. Vigyázz, hogy a pirosító ne csússzon a csont alá, mert a fáradttá és beesetté teszi az arcot. A pirosító vonala fölé pedig egy leheletnyi highlighter is kerülhet. Arra azért vigyázz, hogy ne használj túl sok festéket, és jól dolgozd össze a rétegeket, hogy minél természetesebb legyen a hatás!

Toka

Az állcsont vonala alá kerüljön a bőrszínednél két árnyalattal sötétebb bronzosító vagy púder, amely optikailag kiemeli az állvonal fölötti részt, ezért inkább az lesz szembetűnő, nem pedig az állvonal alatti terület. Juttass a bronzosítóból a nyakadra is és dolgozd el jól a festék határvonalait, különben nagyon feltűnő lesz a hatás, és rosszabb lesz a végeredmény, mint előtte.

Szem

Minél nagyobbak a szemeid, arányaiban annál kisebbnek fog tűnni az arcod. A természetes, világos bőrszínű vagy bézs szemhéjpúder legyen az alap, amit ne csak a mozgó szemhéjra, hanem a szemöldökcsontra is vigyél fel. A belső szemzugban használt sötét árnyalatoktól kicsi, közel ülő szemeid lesznek, ezért ha az ellenkezőjét szeretnéd, érdemes világos árnyalatokkal, sőt, fehér színnel kísérletezni. Ne feledkezz meg a szempillákról: a hosszú, íves pillák ugyanis optikailag nagyobbá teszik a szemet.

9 hasznos tanács a mindig tökéletes szempillákért

Legkedveltebb sminkeszközünk a szempillaspirál. A helyes pillázkodás könnyen elsajátítható, csak figyelmesen olvasd el hasznos tanácsainkat.

1. Egy papír zsebkendőn görgessük át a kefét, ha túl sok rajta a festék.
2. A szempillaspirállal először a pillák tövére vigyük fel a festéket.
3. Először oldalra mozgassuk a kefét, azután húzzuk csak végig a pillákon.
4. Másodszorra már inkább a szálak végeire vigyük fel a festéket.
5. Ha összeragadtak a szálak, szempillafésűvel válasszuk szét őket.
6. Az alsó pilláknál, ha nem szeretnénk dúsítani, fessünk függőlegesen tartott spirállal.
7. Kísérletezzünk nyugodtan színes spirálokkal, ne csak a szokásos barnát és feketét használjuk. Választhatunk kéket, zöldet, lilát vagy metálfényűt, glittereset is!
8. A spirálok felbontás után maximum 6 hónapig őrzik meg minőségüket.
9. Lefekvés előtt mindig mossuk le a festéket, hogy ne károsodjanak a szempillaszálak.

 

Őszi smink

Az őszi smink kicsit visszafogottabb inkább a természetes színek jellemzők. A hidegebb idő miatt ne változzon a hangulatod, sminkelj arannyal, használj pirosítót. Tündökölj az ősz színeiben és öltözködj is a sminkedhez hasonlóan!

 

A sminkelést kezdjük az arc alapszínének megadásával! Használjunk minél természetesebb, kicsit borostyán beütésű árnyalatot, anélkül, hogy bármelyik arcvonást kihangsúlyoznánk. Alapozó helyett válasszunk halvány színű púdert, amit ecset segítségével vigyünk fel a járomcsonttól folyamatosan lefelé haladva.  

 

 

A szemek kiemeléséhez használjunk szemceruzát, ami méllyé és intenzívvé varázsolja a tekintetet. Az erős fekete vagy barna vonalat azonban mindig árnyaljuk, hogy sminkünk ne "nehezüljön el". A szemhéjat a csábos hatás érdekében lila, arany vagy zöld árnyalatú festékkel díszítsük! A halvány, arany színű púdert nyugodtan használjuk az arc más részein és a dekoltázson is.

                                                                                                        

A nőiesség és elegancia hangsúlyozásának elmaradhatatlan eszköze a rúzs! Ha nem akarjuk túl erősen kiemelni ajkainkat, akkor nyugodtan használjunk enyhén színes szájfényt. Ellenben, ha azt szeretnénk, hogy sminkünk főszereplője a szánk legyen, akkor használjunk szájkontúrt, de mindig vigyázzunk, hogy a természetes hatás megtartása végett, diszkréten húzzuk vele körbe az ajkakat! Ha a klasszikus rúzs mellett maradunk, válasszunk az arany vagy a piros árnyalatai közül!

                                                                                

A minden részletre igazán adó nő a kezeit se hanyagolja el, pláne most, hogy az egyre hűvösebbre váltó idő veszélyei fenyegetik. Ne felejtsünk elhasználni hidratáló krémet, hogy bőrünk mindig puha és szép legyen! Körömlakkok közül is a már említett őszi árnyalatokat válasszuk: pirosat, vöröset, lilát, aranyat vagy esetleg rózsaszínt!

 

Színes hajtincsek

Az jó idő közeledtével nemcsak ruhatárunk színesedik, hanem egyre többen festik be hajukat és melíroztatnak. Összeválogattunk 2012 legjobb színezett és melírozott frizuráit.

Világos haj
Világosabb hajúaknak a lágyabb színeket javasoljuk, mely vagány külsőt kölcsönöz, ám mégsem tűnik túlzásnak. Főként a fakó pink, kék és a szőkéhez hasonló, ám sötétebb árnyalatok a trendik idén. Elég ha csak a frufruba viszünk pár színes csíkot esetleg foltszerűen sötétítjük vagy a haj alját színezzük.

 

me1.jpg

 

Sötét haj
Bátran válogassunk az extrém színek között, így akár a neonszínek is szóba jöhetnek. A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba a festett tincsek arányát, hisz a kevesebb néha több. Játszhatunk a frufru vagy a vágás vonalával, melyet befestve még tovább hangsúlyozhatunk. Idén nagy trend az ombré, azaz az átmenetes melír.

me2.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.