Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismerd meg magad.

Mondd meg milyen zenét hallgatsz, megmondom ki vagy!

Vannak, akik folyton csak azonos stílusú zenét hallgatnak, de olyanok is akadnak, akik az éppen aktuális hangulatuknak megfelelő zenét keresnek. Itt megtalálhatod, miért hallgat valaki egy-egy adott stílusú zenét.

Mondd meg milyen zenét hallgatsz, megmondom ki vagy!

Sokaknak az a megszokott, ha csak egyfajta zenei stílust hallgatnak, és akármilyen kedvük legyen, ahhoz ragaszkodnak. Mások simán váltogatják a kedvenceiket, ami szintén nem rossz, hiszen amikor az ember szomorú, akkor nem tud pörgős, boldogságról szóló dalokat hallgatni, ilyenkor inkább a lassúbb, komorabb ütemekre vágyunk. Ez így természetes. Most összeszedtük, hogy milyen műfajt, milyen természetű emberek hallgatnak általában.

Elektronikus zene (dubstep, house, drum & bass, techno stb.)

Ennek a stílusnak a kedvelői sokszor kudarcot vallhattak az életben, talán egymás után többször huzamosabb ideig. Ezek az emberek érzékenyek és könnyen depresszióba eshetnek, nagy a hangulatingadozásuk. Szeretik a könyveket, a hosszú sétákat, és utálják a hazug embereket. Zárkózott, romantikus, álmodozó – ezek a szavak a legjellemzőbbek az elektronikus zene hallgatóira.

Pop (k-pop, pop-rock, dance, synthpop stb.)

Érzelmesek, nyitottak, de könnyen elrejtik a valódi érzéseiket. Gyengédek, érzékenyek és titokzatosak, kedvesek, álmodozók, visszafogottak. Általában a 14-25 év közötti lányok hallgatják ezt a műfajt.

Rock (heavy metal, hard rock, art rock, progresszív rock, surf rock stb.)

A rockot hallgatók nagyon ötletesek, kreatívak, de sokan csak így próbálnak kitűnni a tömegből. Általában az emberek azt hiszik, hogy akik ezt a műfajt hallgatják, sötétek és mélyek, de valójában nagyon érzékenyek és törékenyek. Könnyen elrejtik, ha fáj nekik valami. Ritkán lesznek szerelmesek. Képesek egész életen át szerelmesek lenni egy emberbe, még ha viszonzatlanul is.

Rap

Leggyakrabban a változó korban hallgatnak rappet a fiatalok. A lázadás és az agresszió szimbóluma. Nagyon érzékenyek, ezekben a szövegekben legtöbbször lelki támaszt keresnek, úgy érzik, hogy a rapperek megértik őket és nincsenek egyedül.

Indie (emo, noise pop, stb.)

Nem kreatívak, alig van önbecsülésük és lusták is. Ezek a személyek nem szeretik a zajos helyeket, a saját világukban élnek, inkább moziba mennek a barátaikkal, mint diszkóba.

Reggae (roots reggae, lovers rock, stb.)

Tudják, miben jók, és ezt nem is titkolják. Nem túl szorgalmasak, de jó barátok és mindig ott vannak a bajban. Nem tűrik a hazugságot, és nehezen vészelik át a szeretteikkel való veszekedést.

 

   Milyen személyiségtípus vagy?

Minden ember egyéniség, de ha rájövünk, milyenek vagyunk, jobban megérthetjük a többieket is. Visszahúzódó vagy nagyszájú, kíváncsi vagy nemtörődöm. Mindenki jó valamiben, de vannak gyengeségeink is. Te milyen vagy?

Milyen személyiségtípus vagy?

Fontos, hogy az életben megértsük, kik is vagyunk valójában, hogyan fejezzük ki önmagunkat és kommunikáljunk másokkal. Mindenkinek vannak erősségei, ugyanakkor gyengeségei is. Ha felismerjük, melyik jellemző ránk, akkor megértjük viselkedésünket és cselekedeteinket. Két csoportba sorolhatjük a személyiségeket. Extrovertált: ide tartozik a szangvinikus és a kolerikus. Ezek az emberek energiájukat kifelé hasznosítják, a világot boldogabbá szeretnék tenni. Introvertált: itt találhatóak a melankolikus és flegmatikus vérmérsékletűek. Ők energiájukat befelé hasznosítják, sokat gondolkodnak az élet dolgain. Céljuk, hogy megértsék a világot.

 

Szangvinikus alkat

Optimista, magabiztos emberek, akiknek majdnem mindig jókedvük van. Vonzó személyiségük van, az emberek lebzselnek körülöttük. Remek humorérzékkel vannak megáldva, amit ki is használnak. Sokan a buli hangadóiként ismerik őket, és soha nem fogynak ki a szavakból. Kreatívak, színesek, és motiválják a többieket a feladat elvégzésére. Szeretik az embereket, a bókokat, és kiakadnak, ha nem ők vannak a középpontban. Sokszor mintha atomenergia táplálná őket, s ez a legtöbbek szerint még enyhe kifejezés. Érzelmeiket kimutatják, és nagyon kíváncsiak. Bármiről mesélsz nekik, árgus szemekkel figyelnek rád. Hajlamosak arra, hogy túl sokat beszéljenek, hangoskodjanak és belevágjanak a másik szavába. Kötelezettségeikről megfeledkeznek, a dolgaikat elvesztik. Önteltek és hiszékenyek tudnak lenni, ugyanakkor nagyon elragadó emberek, akik örökre megőrzik komolytalanságukat.

Kolerikus alkat

Ezt a személyiségtípust hirtelen haragú és lobbanékony szavakkal lehet jellemezni, ugyanakkor felkészültek és fegyelmezettek. A dolgokba magától kezdenek bele, és keményen dolgoznak rajta. Tevékenyek, amit elkezdtek, azt be is fejezik. Ezek az emberek határozottak, magabiztosak és bátrak. Mindig hisznek magukban, optimisták. Született vezetők, s „ami a szívükön, az a szájukon”. Nagyon kitartóak, dolgoznak a csapat sikeréért. Megbízhatóak és felelősségtudóak, a dolgokat soha nem halasztják el. A kihívásokat bátran vállaják, kemény fából faragták őket. Gyengeségük, hogy türelmetlenek és hirtelen haragúak. Nem szeretik az érzelmességet, és addig vitatkoznak, amíg be nem ismerik, hogy nekik van igazuk. Azt gondolják, hogy mindent jobban csinálnak, mint a többiek, ezért nincsen szükségük mások segítségére. Sokszor főnökösködnek, és úgy gondolják, nincs szükségük sok barátra. Nehezen ismerik el, ha hibáztak. Mégis büszke lehetsz, ha van egy ilyen barátod!

Melankolikus alkat

Ezek az emberek precízek, és a tökéletességre törekszenek. Gondosság és komolyság jellemzi őket. Kedvelik a csendet, szeretnek magukban lenni. Érzékenyek, és mindent befejeznek, amit elkezdtek. Kreatívak és okosak. Kedvelik a rendet, és nagy önfegyelmük van. Spórolósak, nem költekeznek sokat. Olyanok, akik jól érzik magukat a háttérben, és nem szeretik magukra vonni a figyelmet. Kevés barátjuk van, ám azokhoz nagyon hűségesek. Figyelnek arra, amit a másik mond, és mélyen együttéreznek a többiekkel. Általában elemzik a dolgokat/embereket. Rossz tulajdonságuk, hogy gyakran rosszkedvűek, és nem elégedettek önmagukkal. Sokat álmodoznak. Van, amikor úgy érzik, mások nem szeretik őket vagy rajtuk nevetnek. Óvatosak a barátkozásban, a tökéletes társat keresik. Nem szoktak kezdeményezni, megvárják, amíg mások mennek oda hozzájuk. Sok időt töltenek a gondolkodással. Visszahúzódóak és távolságtartóak. Az ismerkedés nehéz velük, mert zárkózottak, de megéri, mert igaz barátra lelünk bennük.

Flegmatikus alkat

Ezek az emberek nyugodtak, érzelmeik nem látszanak meg rajtuk. Pókerarc, ahogy mondani szokták. Nehéz őket motiválni, nem szeretnek részt venni a programokban. Olyan dolgokat csinálnak, ami nem vesz sok energiát időbe. A legforróbb helyzetekben is képesek higgadtak maradnak. Sok emberrel kijönnek, és jót lehet velük beszélgetni, odafigyelnek a másik szavára. Általában sok barátjuk van, könnyű velük lenni. Hajlamosak arra, hogy önzőek és lusták legyenek. Jellemző rájuk a hanyagság, hidegnek tűnhetnek vagy azt hihetjük, nem kedvelnek minket. Békekedvelőek, és kerülik a konfliktusokat. Inkább szemlélői, mintsem résztvevői a dolgoknak. Jó kedvvel tölti el őket, ha cikizhetnek, bírálhatnak másokat. Mégis hűségesek a barátaikhoz és kellemes társaságot nyújtanak.

   Mondd meg a színed, megmondom ki vagy!

Neked is van kedvenc színed? Most megtudhatod, milyen egyéniség vagy, miket szeretsz, mikre figyelj az életben.

Mondd meg a színed, megmondom, ki vagy!

Sárga
Akinek a sárga a kedvenc színe, általában optimista, mindenben és mindenkiben a jót keresi. Okos, békülékeny és barátságos embertárs, aki mellett sohasem unalmas az élet. Szeret enni, pletykálni, közösségben lenni. Nyitott egyéniség, élvezi az életet és igyekszik úgy cselekedni, hogy soha semmit ne kelljen megbánnia. A sárga szín javítja a közérzetet, gondolkodás serkentő és vidám.


 

Piros
Az az ember, aki szereti a pirosat, minden bizonnyal szenvedélyes és vonzó egyéniség. Merész és bevállalós, vágyik a figyelemre. Hihetetlenül dinamikus és lobbanékony. A piros szín feldob.

Kék
A kék kedvelői őszinte és megértő, megbízható emberek – a többi embertársuk szemében is. Intelligencia és érett gondolkodás jellemzi azokat, aki e színt szeretik, mely ráadásul a kutatások szerint nyugtató hatású.

Lila
A lilát előnyben részesítő ember szeret kitűnni a társaságból. Szerelmi kapcsolatban érzékeny és őszinte. A barátai nagyon szeretik őt, mert szívből tud lelkesedni és érdeklődni a dolgok iránt. A lila boldogít és megnyugtat.

Rózsaszín
Ideális barát, mert mindig szívesen meghallgatja a másikat. Nem kell attól félni, hogy elpletykál fontos dolgokat, tud titkot tartani. Kissé gyerekes énje is van azonban, de ez semmiképp sem hátrány. A rózsaszín-kedvelőkre mindig lehet számítani.

Fehér
Aki a fehéret szereti, igazi vezéregyéniség és hihetetlenül kitartó: addig nem nyugszik, amíg el nem éri célját. Ugyanakkor emberséges, becsületes és tiszta ember. Mindenről van véleménye és azt ki is nyilvánítja. Jól látja a dolgokat, de szókimondásával gyakran megbánthat másokat.

Zöld
Megértő, könnyen kijön bárkivel, barátságos a személye. Könnyedség, egyszerűség, talpraesettség és természetesség jellemzi azokat, akik szeretik a zöld színt, ami megnyugtat és harmóniát áraszt.

Fekete
Érett gondolkodás, független személyiség, határozottság, vezéregyéniség – ezek a legfőbb tulajdonságai annak, aki szereti a feketét. Ugyanakkor nagyon okos is, de társai gyakori hangulatváltozásai miatt kissé idegennek tartják. Viszont remek megérzései vannak, és könnyen meghódít másokat.

Narancssárga
Imád élni, találékony, szórakozott és vakmerő ember. Nagyon kreatív is. Függetlenségre vágyik, nem szereti a túl komoly és bonyodalmas kapcsolatokat, számára fő az egyszerűség. A narancssárga a jókedv, a melegség színe.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.