Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek filmekből

Vannak ajtók, amik nem maradnak örökké nyitva. Az elszalasztott lehetőség soha nem tér vissza, és ha csak várakozol, az nem jelenti azt, hogy erős vagy, vagy azt, hogy igazad van. Néha csak annyit jelent, hogy félsz a változástól. Mindenkivel előfordul. Tudod, mire jöttem rá? Az élet túl rövid.

Everwood

A hiba az élet része. Ha nem hibázol, nem tanulsz, és ha nem tanulsz, soha nem változol.

Everwood

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon: olcsó, sablonos ajándék, amit senki sem kér. Nem visszaváltható, csak csendben fogyasztható. Megesszük, mert ha már megvettük, ne vesszen kárba. Habzsoljuk, pedig igazából nem is ízlik. Igaz, néha találunk köztük krémeset, vagy tejszínest, de azoknak az íze túl hamar elillan a szánkban, és a doboz alján ott marad a fognyűvő mogyoró, amiket ha elfogyasztunk, nem marad másunk, mint egy üres doboz, tele aranysárga, gyűrött papírgalacsinnal.

X-akták

Az érzelmek rövid életűek, s aztán elillannak, de az akaratom holtomig elkísér.

Az első lovag

Ez egy bölcs meséje: kétfedelű ládát adott a szultánnak és azt mondta: "Felség, ha hiszed, te vagy a legboldogabb a világon, nyisd ki a jobb oldalit, ha te vagy a legboldogtalanabb a világon, nyisd ki a bal oldalit." Telt-múlt az idő, a birodalom úgy virágzott, mint még soha és akkor a szultán kinyitotta a jobb oldali fedelet. A láda mélyén egy papírt talált írással: "Elmúlik". Múlt az idő, az országot bajok sújtották, a szövetségesei elhagyták, a szultán beteg lett. Akkor eszébe jutott a láda, odament hát, kinyitotta a bal fedelet. A láda mélyén újabb papír volt. Lassan kihajtogatta a papírt, azt olvasta: "Ez is elmúlik".

Csoda Manhattanben

A Legyek Urában a fiúk egy csoportja leöl egy disznót a dzsungelben. Megkínozzák, a fejét pedig egy hegyes póznára helyezik, áldozatként a sziget fölött istenségként lebegő lény számára. Sötét vér csepeg a fogain, a fiúk pedig elszaladnak. Az egyik fiú, amikor egyedül marad, sírni kezd. De nem a disznót siratja, hanem az ártatlanság korának végét, s az emberi szívben rejlő sötétséget.

Terminátor - Sarah Connor krónikái

Talán többféle módon lehet bátornak lenni. Tudtad, hogy a franciáknak vannak a legjobb postagalambjaik? Ők megváltoztathatják a háborút, azzal, hogy az üzeneteik célba érnek. Elengedik őket a fronton és hazaküldik őket. Mindössze ennyit tudnak. De hogy hazajussanak, át kell repülniük a háború felett. El tudod ezt képzelni, milyen szörnyű lehet? Átrepülni annyi fájdalom és kegyetlenség felett, és tudni, hogy soha nem nézhetsz lefelé. Csakis előre nézhetsz, különben soha sem jutsz haza. Kérdem én, mi lehet ennél bátrabb?

Hadak útján

Mindig van egy pont, ahol az út kettéválik. Abban a hitben válunk szét, hogy az útjaink egyszer újra összefutnak. Ahogy távolodunk az úton, a másik egyre kisebbnek tűnik. De nem baj, egymásnak vagyunk teremtve.

A felhők fölött 3 méterrel

Egy rövid ideig egy kis angliai plébánián szolgáltam. Minden vasárnapi mise után láttam, hogy egy fiú vár hátul a templomban. Aztán egy napon a fiú bevallotta nekem, hogy a kutyáját agyonverte egy lapáttal. Azt mondta, hogy a kutya megharapta a csecsemő húga arcát és meg kellett őt védenie. És azt akarta tudni, hogy ő ezért a pokolba kerül-e? Mondtam neki, hogy Isten meg fogja érteni és megbocsát neki, amennyiben sajnálja. De a fiút nem érdekelte a megbocsátás. Csak attól félt, ha a pokolba jut, akkor a kutya is ott lesz, és várja őt.

Lost

Arra vágyom, hogy mindent eldobva fussak hozzád, de mintha ólomsúly lenne a lábamon, és tudom, hogy nem dobhatom le. Most már én is tudom, mit jelent az, hogy bárcsak!

Tiltott szerelem

Az emlékek nem fájnak, legyenek bár boldogok vagy szomorúak, örömteliek vagy fájók, rosszak vagy jók: az embereknek az életet jelentik. Az érzelmek, amiket az emlékek keltenek, ártatlanok, ez a szeretet. Ezért van remény a világban.

Nyughatatlan lélek

Az a rengeteg szörnyű dolog, amin keresztülmentél, sok rossz kapcsolat, amelyek megkeserítették az életed. De most hirtelen hálás vagy mindenért, mert ezek vezettek téged mostani életedhez.

A tökéletes pasi

Én ismerem a keserűt, ezért tudom megbecsülni az édest.

Vanília égbolt

Az ember egyszer csak rádöbben, hogy vége, végleg. Nincs visszaút, érzi az ember. És ekkor jön el a pillanat, mikor felidézzük, hogy is kezdődött, majd rájövünk, hogy már jóval azelőtt, mint gondoltuk volna. Az emberben ekkor tudatosul, hogy minden csak egyszer történik meg és bármennyire szeretnénk, ugyanaz az érzés már soha nem lesz meg. Soha többé nem érezzük magunkat három méterrel a felhők felett.

A felhők fölött 3 méterrel

- Miért nem hagyod, hogy az emberek meglássák benned a jót?
- Mert ha az emberek jót látnak, akkor el is várják azt. És én nem akarok mások elvárásai szerint élni.

Vámpírnaplók

Ha megismersz valakit, aki segít elfelejteni a múltat; akkor ő lesz a jövőd.

P.S. I Love You

Ez a föld a bőrünkben van. A sónák szerint az a vér festi ilyen vörösre, amit ezért a földért kiontanak. Ez a hazánk. Sose fogsz elmenni innen.

Véres gyémánt

Az ember ember marad, nincsen új ember. Annyira akartuk az egyenlők társadalmát, ahol nincs mit irigyelni a szomszédtól... De mindig van mit irigyelni! Egy mosoly, egy barátság... valami ami neked nincs és szeretnéd. Ezen a világon (...) mindig lesz gazdag és szegény. Tehetségben, szerelemben... ki gazdag, ki szegény.

Ellenség a kapuknál

Tudja, hogy mi táplálja a gyűlöletet?
- A szeretet...
- Valóban. Szeretet nélkül nem lehet gyűlölni.

Sellő a pecsétgyűrűn

- Ismerem a téged hajtó haragot. A tomboló dühöt, ami úgy elnyomja a gyászt, hogy szeretteid emléke végül megmérgezi a véred. Egy napon azt kívánod, hogy bár soha ne élt volna, akit szerettél, úgy nem éreznéd a fájdalmat. Nem éltem mindig a hegyek közt, egykor feleségem volt a nagy szerelmem, de meggyilkolták őt. Ahogy te, úgy én is megtanultam, hogy vannak, akik ellen harcolnunk kell szüntelenül, könyörtelenül. A haragod nagy erőt ad, de ha nem uralod, elpusztít téged, ahogy majdnem engem is.
- Mi állítja meg?
- A bosszú.

Batman

Mivel senki sem születik együtt a haraggal, mi építjük fel az évek alatt abból, amit nem mondunk el, abból, amit eltemetünk. Mikor meghalunk, a lelkünk megszabadul ettől, hogy lássa végre az igazságot.

Öten a mennyországból

Megmondjam, hogy én mit akarok?... Nem akarok mást, csak büszke akarok lenni az anyanyelvemre, és az ablakon kinézve azt a tájat akarom látni, amit ismerek és szeretek. Akár a vadvirág: ott akarok nyílni, ahova tartozom.

A napfény íze

Minden bűvésztrükk három részből, más szóval mozzanatból áll. Az első rész neve: ígéret. A bűvész mutat egy közönséges tárgyat, egy pakli kártyát, egy madarat, esetleg egy embert. Megmutatja a tárgyat, talán kéri, hogy vizsgálják meg. Győződjenek meg róla, hogy valódi, egyszerű, hétköznapi tárgy. De persze többnyire nem az. A második részt úgy hívják: fordulat. A bűvész fogja a közönséges tárgyat, és valami rendkívülit tesz vele. Keressük a titkot, de nem találjuk. De nem is vagyunk igazán kíváncsiak rá. Mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót. De még nem tapsolunk, mert az nem elég, ha valami eltűnik. Elő is kell kerülnie. Ezért minden bűvésztrükknek van egy harmadik mozzanata is. A legnehezebb. Úgy hívják: jutalom.

A tökéletes trükk

Lapozd csak fel azt a felkapott prospektust, ami Biblia néven fut! Mi újat írnak benne? (...) Ha valami jó történik: ő akarta így; ha valami rossz: Isten útjai kifürkészhetetlenek.

Ítéletnap

Minden magban benne van egy virág ígérete. Minden halálban, bármily jelentéktelen, benne van egy új élet, egy új kezdet reménysége.

Alien 3 - A végső megoldás: Halál

Nincs se jó, se rossz oka annak, hogy élünk vagy meghalunk. Szokj hozzá. Millió galaxis, százmillió csillag, és az egyiken egy kis folt, egy pillanatra. Ezek vagyunk mi. Elveszve az űrben.

Collateral - A halál záloga

- Na és a szerelem?
- Túlértékelik. Biokémiai szempontból nem sokban különbözik attól, hogy megeszel egy nagy halom csokoládét.

Az ördög ügyvédje

Nem az a legnagyobb bűn, amit az ember elkövethet, ha téved. Hanem ha nem látja be, hogy tévedett.

Csacska angyal

 

Tudod, mikor valami rossz történik velem, szeretem azt gondolni, hogy az én hibám. Mert tudod, ha valaki más hibája lenne, akkor én semmit nem tehetnék ellene.

Black Rock Shooter

Bárcsak olyan lenne az életem, mint egy film! Soha nem lenne gond a frizurámmal, nem kéne vécére mennem, és amikor rossz passzban vagyok, egy pasi utánam fut az utcán, rögtön szerelmet vall, csókolózunk, és boldogan élünk, míg meg nem halunk.

Barátság extrákkal

Ha egy népnek van valamije, ami neked kell, provokálj háborút, és megvan az ürügy a lopásra.

Avatar

Ott nyugszik hát végre. A halálos ágyán megtért, jámbor korhely. Két végén égettem a gyertyát, igaz? Adj bort, felhajtom, a palackot meg nekivágom a nagyvilágnak. Mutasd Jézus halálát, felmászom a keresztre s kilopom szögeit saját tenyeremnek. Elmegyek most, kicsoszogva a világból.

Rochester grófja - Pokoli kéj

Ahhoz, hogy az óceánból a parton kifogjuk a kishalat, a legjobb, ha kivetjük a hálót és várunk.

Virtuális hajnal

Menj és éld az életedet! Éld nélkülem, mert mi nem lehetünk együtt. Töltsd meg a szívedet szerelemmel valaki más iránt, valaki iránt, aki képes úgy szeretni, ahogy én sosem tudtalak. Ahogyan én sosem foglak.

Once Upon a Time

Mit nem adnék, hogy még egyszer átélhessem azt a hihetetlen pillanatot, amikor rám nézett, és én megteltem élettel!

Egy kis Mennyország

Azt mondják, az idő felejtésre késztet, de van, ami állandó körforgásként mindig visszatér. Mint az örök küzdelem a jó és a gonosz között.

Tsui Hark: Vámpírok kora

A tökéletesség nemcsak tudatosságból áll. Hanem abból is, hogy elengeded magad. Meglepetést okozol magadnak, és így a közönségnek is. Ez az igazi átlényegülés. Nagyon kevesekben van meg ez a képesség.

Fekete hattyú

Mindig a megfelelő alkalomra vársz, de az csak nem akar eljönni. Nem szabad a tökéletes pillanatra várni. Te tedd azzá!

A végzős buli

Mert ezt teszi velünk a szerelem: repülünk, de könnyen padlót foghatunk. Szárnyak nélkül zuhanunk, mint egy darab szikla, és közben azon gondolkodunk, mi a francért kellett leugranom? De érted ezt is bevállalom, a zuhanást is. Itt csak egyetlen ember van, aki szárnyakat ad nekem, és az te vagy.

A randiguru

Látod azt a halálrudas dobozt a zongorán? Az a dobozka rejt mindent, amit az életről tudni kell. Az éned egyik oldalát hatalmába keríti a csillogás. Hosszú, aranyozott dobozos, királyi védjeggyel ellátva, ami a jólét és a csillogás világába csábít. Nagyon finoman azt sugallja, hogy ez a cigaretta nemes és hű barátod. De ez, Pete, hazugság. Ám az éned másik oldala megpróbálja felhívni a figyelmed a dolog másik oldalára. A túloldalra unalmas, fekete, nyomtatott betűkkel azt írják, hogy ezek a díszsorba rendezett kis katonák meg akarnak ölni. És Pete, ez az igazság. Ó... a halál a szépséggel csábít minket magához, és engem bizony megbabonázott e szirén éneke.

Spíler

Aki élt, az örökké él. Ne féld a halált.

Vérszomj - A kezdet

- Gyors vagy lassú halált szeretnél?
- Lassút, hogy visszaemlékezhessek, milyen volt élni.

A préda

Vannak olyan emberek ezen a világon, akik előnyben részesítik a magányt. De nincs senki, aki sokáig kibírná.

Fairy Tail

Elhagynám a várost, elhagynám az országot egyetlen boldog pillanatért; a lelkemet is eladnám az ördögnek, csakhogy veled élhessem le az életemet. A tisztes társadalmi élet nem melegít fel éjszakánként.

A Forsyte Saga

A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet.

Hallgass a szívedre!

Tudom, hogy beképzeltnek tartanak. Valójában csak elfelejtettem, hogy kell kedvesnek lenni.

Poirot: Halál a Níluson

Amint tudjuk, a cél szentesíti az eszközt: ez a terroristákra éppúgy vonatkozik, mint a demokratikus nemzetekre.

Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG

Minden közösségben létezik igény különféle személyiségekre, amelyeket maga a rendszer követel. Testi vágyat érzünk irántuk. A legtréfásabb az, hogy a társadalom nincs is tudatában ennek a vágyódásnak.

Ghost in the Shell: S.A.C. 2nd GIG

A halottakat el kell temetni, nem ahogy az egyiptomiak tették, megőrizve a testet, hogy a lélek halhatatlanságát biztosítsák általa. Nem! Igazán! Véglegesen! Fordítson hátat a múltnak, csak előre nézzen. Tudja, az idő mindent begyógyít, minden sebet.

Halál a Níluson

Gőzöm sincs, hol leszünk majd 20, 40 vagy 50 év múlva. Nem tudom, kivé válunk. Nem tudom, hogy képes leszek-e neki megadni mindazt, amire vágyik. Millió dolog van, amiről fogalmam sincs. De egy dolog holtbiztos; hogy szeretem őt, és szeretni is fogom. Hajnaltól napnyugtáig, az életem végéig.

Szakítópróba

Amikor ráébredsz, hogy valakit félreismertél, azon töprengsz: korábban hogy nem láttad?

Skins

Inkább alapozzuk arra a tetteinket, amit legbelül érzünk, amit a szívünk diktál, és ne arra, amit jelnek tekintünk. És az sem árt, ha a fejünkkel is átgondoljuk azt, amit a szívünkben érzünk.

Hetedik mennyország

16 évesen vezethettek, 18 évesen mehettek a háborúba, 21 évesen ihattok, 65 évesen ott a nyugdíj. Hány évesnek kell lenni a szerelemhez? Az igazihoz...

Tuti gimi

A jövő elég kiszámíthatatlan, ha én is benne vagyok.

A Karib-tenger kalózai

A csillagok puhák és közeliek, akár a virágok.
A dolgok lassan forgó hálóba font árnyékok.
Fűszál, levél egy sincs magában,
Eggyé olvadnak a szürkés homályban.

Ősz New Yorkban

Százból kilencvenkilenc ember talán csalódást okoz. Nem tudom. Szerintem csodára lelhetsz abban a hibahatárban.

Heart of Dixie

A világegyetem két örök rejtélye: az időutazás és a nők!

Vissza a jövőbe 2.

Ne tervezgess! Olyan rövid az élet. Ne álmodozz örökké, menj és cselekedj!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Nem úgy történik minden, ahogy mi szeretnénk. Hiába akarunk eljutni valahová, hiába akarunk túlélni, ha a mindenség másként akarja. Elfuthatunk, de nem menekülhetünk.

Holdfény

Ha úgy vesszük, akkor maga a DNS is tekinthető csupán önfenntartó programnak. Az élet az információk óceánjában szerveződött rendszerbe. Így alakulhattak ki a földön az állatfajok. A gének is egyfajta memóriabankok. Magát az embert pedig épp az emlékezete teszi egyedivé, amely meghatározhatatlan, de szerepe meghatározó az emberiség számára.

Páncélba zárt szellem

A józan ész gyilkos hatással van az emberre, egy pillanatot sem szabad elszalasztani. Az élet egy pillanat. Semmi sincs utána, így aztán égnie kell mindig, a leghevesebben.

Dorian Gray

Az érzelmeim mindig fordítva jutnak el hozzád. Meg akarnálak védeni, de bántalak. Sírni támad kedvem, de nevetek.

Vampire Knight Guilty

A nyári kalandok többféle okból érnek véget, de mindent összevetve egy dolog közös bennük: hullócsillagok, fenséges, megismételhetetlen pillanatok, az örökkévalóság felvillanása, mely egy perc alatt elillan.
(Szerelmünk lapjai c. film)

***

Semmi sem múlik el, minden megmarad, bár a test lomha, elnyűtt, régi tüzek parazsa még mindig benne ég, és újra lángra kél.

(Szerelmünk lapjai c. film)

***

Az igaz szerelem felemel, és mindig többre sarkall. Lángra lobbantja szívünket, és békét teremt az elménkben... te ezt tetted velem. És remélem, hogy én is ezt tettem veled.

(Szerelmünk lapjai c. film)

***

Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég.

(Szerelmünk lapjai c. film)

***

Azt is tudom, hogy minden eddigi életemet azzal töltöttem, hogy téged kerestelek. Nem olyat, mint te vagy, hanem téged, mert a lelkeinknek találkoznia kellett.

(Szerelmünk lapjai c. film)

***

Már nem vagyok szomorú, mert tudom, hogy ez igazi szerelem volt. És ha egyszer a távoli jövőben találkozunk az új életünkben, boldogan fogok rád mosolyogni, és majd eszembe jut, hogyan hevertünk a fák alatt, miközben megtanultunk szeretni!

(Szerelmünk lapjai c. film)

***

A gyilkosságnál csak egy dolog rosszabb: az, hogyha a szerelmet ölöd meg.

(A bosszú álarca c. film)

***

Egy nap el fog tűnni minden fájó súly a szíven. Eljön, úton van már, érzem, ott áll majd a fényben. S így szól: egymagunkban voltunk, mostantól már ketten, forró szerelemben! Egy nap megtörténhet, halált hoz az élet, szerelmünknek nem vet véget!

(Rómeó és Júlia)

***

Az élet tele van kellemetlen megrázkódtatásokkal, és ezek a sokkok mindig akkor érnek, amikor a legkevésbé számítunk rájuk, és amikor a szívünk kihagy egy pillanatra, a kérdés mindig az, hogy vajon túléljük-e.

(Született feleségek)

***

Szerettelek, szeretlek, csak szavak szavak hátán,

másnak trófea vagy, megszerezhetetlen bálvány,
másnak cél vagy, csak egy feladat, csak egy próba,
másnak teszt vagy, csak egy szótag vagy a sorba.
Nekem rejtvény vagy, amit nem tudok megfejteni,
Nekem egy vers vagy, amit nem fogok elfelejteni,
Nekem egy ajándék vagy, amit nem tudok kibontani,
Nekem Te vagy az egyetlen szó, amit nem tudok kimondani,
Te vagy minden órám, Te vagy minden másodpercem,
Te vagy a lelkem, Te vagy az egyetlen szerelmem,
Te vagy a napom, a hetem, az évem, Te vagy a szerencsecsillagom,
Te vagy a hangulatom, Te vagy a könnycsepp az arcomon...
(Anonim MC: Altató)

***

...because there are things that have not changed, for example, how much I love him wildly and desperately...

~ ...mert vannak dolgok, amik nem változnak, például az, hogy milyen vadul és kétségbeesetten szeretem...
(Stephenie Meyer: Eclipse)

***

Az ajtóm mindig nyitva áll, hogy kimenj rajta.

(Garfield c. film)

***

Ha eldobod a szerelmet, nem marad semmid. Nem lesz álmod, történeted, semmid.

(Ausztrália c. film)

***

A fájdalom csak arra jó, hogy tudd, hol hibáztál.

(Grace klinika)

***

Nincs kiérdemlés és törlesztés: mindent elvehetsz, amit akarsz, de semmi sem a tiéd.

(Angel)

***

A vidámságom csupán álca. A mosolyomat az arcizmaimnak köszönhetem, de maga is tudja, hogy legbelül sírok.

(Batman c. film)

***

Az igazság nélkül mi magunkat erőtlennek látjuk.

(CSI: Miami helyszínelők)

***

Amibe nem halsz bele, attól megerősödsz.

(Utcai tánc)

***

Az összetört szívre egyetlen gyógyír az idő.

(Így jártam anyátokkal)

***

Nincs annál szomorúbb dolog, ha képtelen vagy sírni, amikor kéne.

(Spirál c. film)

***

...Most már sírok a képeken, amiken eddig veled nevettem,

Most már a polcomról levettem minden emléket, amit szerettem.
Most írom, amíg bírom a szánalmas utolsó levelem,
De őszintén! Ez neked csak egy szó csupán, akárcsak a szerelem.
Pedig érted meghalnék mindig, ha tudnám, hogy volna, miért,
Tegnap sírtam, ma sírok, és sírni fogok a holnapért.
Mindig is a kacérság volt a szemedben, de nem vettem komolyan,
A kedved ide-oda csapongó volt, hol ilyen, hol olyan.
Olyan felelőtlenül hagytál el, egyik napról a másikra,
Akár egy hamvadó cigarettát, a zöldellő pázsitra.
De téged nem érdekel, amit érzek, mert az önzőséged elvakít,
Minden köteléket elvágtál, ami tőlem elszakít.
Eltaszítanám az életem, ha ehhez elég bátor lennék,
De csak a gondolattal játszom, hogy a tollal olyat tennék,
Hogy mielőtt befejezem ezt a levelet, előtte átszúrnám a gigám,
És így megszűnnének az érzéseim és vele minden hibám.
De nem! Továbblépve megőrzöm örökké a nevedet,
És talán Te is rájössz, ki vagyok, ha olvasod ezt a levelet...
(Children of Distance: Búcsúlevél)


***


Belső értékeik miatt kedveljük, de hibáik miatt szeretjük az embereket.
(Hellboy c. film)


***


Mi az, mi emberré teszi az embert? Talán a származása, hogy hova születik? Nem. A döntései teszik emberré. Nem az számít, hogyan kezdi az életet, hanem az, milyen befejezést választ.
(Hellboy c. film)


***


Ha az élet valóra váltja a legszebb álmodat, akkor nincs mit megbánnod, ha ez az álom aztán véget ér.

(Stephenie Meyer: Twilight)


***

Futok az életemért - még ha nem is hiszem, hogy megéri.
(Alyson Noel: Evermore)


***

 Mi értelme a végtelen életnek, ha hiányzik belőle a szeretet?
(Claudia Gray: Evernight)

***

A szeretet által mi magunk is gyógyulunk. Ez a szeretet varázsereje.
(Heartland - Egy nap majd rájössz)
 
A Pokol nem is olyan rossz, ha van veled egy angyal. Twilight
 
A halál békés, könnyű. Az élet nehezebb. Twilight
 
Jasper? Mit csinálnak a vámpírok egy legénybúcsúztatón? Nem viszitek sztiptízbárba, ugye? Twilight
 
Ma éjszaka az ég teljesen sötét. Talán ma éjjel egyáltalán nem is világít a hold - holdfogyatkozás van, vagy újhold. Újhold... Összeborzongtam, pedig nem is fáztam. Twilight
 
Bármennyire is erőlködtem, hogy ne gondoljak rá, nem azért küzdöttem, hogy elfelejtsem. Éppen hogy attól féltem - éjszakánként, amikor a hosszú álmatlanságból eredő kimerültség lerombolta az önvédelemre emelt falakat -, hogy elfelejtem, hogy a múlt kicsúszik a kezem közül. Hogy az agyam szita, és egy napon nem fogom tudni visszaidézni pontosan a szeme színét, a bőrének hűvös érintését, vagy a hajának a pontos árnyalatát. Azt nem engedhetem meg magamnak, hogy gondoljak rájuk, de elfelejtenem nem szabad őket.
Mert volt valami, amiben muszáj hinnem ahhoz, hogy tovább tudjak élni - tudnom kellett, hogy létezik valahol. Ez minden. Minden mást el tudok viselni. Feltéve, hogy ő létezik.
Twilight
 

,,Mielőtt megismertelek,.. az életem olyan volt, mint egy holdtalan éjszaka. Nagyon sötét, de azért akadtak csillagok is, az értelem apró fénypontjai... Aztán egyszer csak átszáguldottál az egemen, mint valami meteor, s hirtelen lángba borult, minden csupa szépség és ragyogás lett. Amikor elváltunk, amikor a meteor lehullt a láthatár mögé, minden elsötétült. Csakhogy a szememet már elvakította a fény: nem láttam többé a csillagokat. És így már nem volt értelme semminek."
(Stephenie Meyer-New moon)

Ha már úgyis a pokolba kell mennem, akkor legalább csináljam rendesen. (Edward) Twilight

Alkonyat van megint. Újra vége van valaminek. Bármilyen tökéletes is egy nap, mindig véget ér. Twilight

Az a baj a tündérmesékkel, hogy a lányoknak csalódást okoznak. A valóságban a herceg a rossz királylánnyal megy el.A pletykafészek

Ha végleg elhagysz, az én életemnek megszűnik az értelme. Ha hagylak elmenni, soha többet nem látlak viszont. De hiába próbálok küzdeni ellene, csak halasztom a halaszthatatlant. Szembeszállok mindennel, hogy még egy percet eltölthessek veled, és ha ez lehetséges, akkor egész életemben érted fogok küzdeni, azért az egyetlen percért, és azért az egy kimondatlan szóért!
P.S. I Love You

Nagyobbat nem is tévedhettem volna. Azt hittem, elég lesz mosolyognom meg bólogatnom, úgy csinálnom, mintha minden rendben lenne. Volt egy tervem. Meg akartam változni, új életet kezdeni, a múlt nélkül, a fájdalom nélkül, valaki igazival. De ez nem olyan könnyű. A rossz dolgok veled maradnak. Követnek. Nem tudsz megszökni előlük, bármennyire is szeretnél. Csak azt teheted, hogy felkészülsz a jóra, hogy amikor az megtalál, megragadod, mert szükséged van rá. Szükségem van rá.   Vámpírnaplók

A bajnokok bajnoka vagyok. Ha futok, remeg a föld, az ég megnyílik, halandók ujjonganak, és tiszteletkört teszek a tulajjal, aki virágos takarót tesz rám. Ez a diadal útja.

Az álmodó idézetek

a egy jó döntés oka rossz indok, akkor rossz a döntés.

A Karib-tenger kalózai idézetek

- A világ egyre jobban zsugorodik.
- A világ nem lett kisebb, csak egyre kevesebb.

A Karib-tenger kalózai idézetek

 

Ha valaki más lennék, most bemutatkoznék, de ami azt illeti, magasról teszek rá, hogy ki, mit gondol. Tapasztalataim szerint az érdeklődés az elvárások anyja. Az elvárások pedig csalódáshoz vezetnek. Tehát a legjobb mód a csalódás elkerülésére az, ha nem érdekel semmi. Igazából az sem érdekel, hogy jó vagy rossz ember legyek-e. Ahogy én látom mindkettő szívás. A rosszakat a társadalom törvényei sújtják, a jókat pedig Murphy törvényei.

Haláli hullák idézetek

Eljön egy idő mindenki életében, mikor úgy tűnik, a szeretet elmegy, mikor semmi nem akar jóra fordulni, jön, jön egy idő, mikor nem találod a helyed, minden ajtó, amit kinyitsz, úgy tűnik, az arcodba csapódik. Ekkor kell valaki, akibe kapaszkodhatsz, mikor elhagy minden hited.

Álmok: mindenkinek vannak.
Néha jók, néha rosszak...
néha azt kívánod, hogy elfelejtsd őket,
néha ráébredsz, hogy túlszárnyaltad őket.
Néha úgy érzed, végre valóra válnak...
és néhányuknak csak rémálmok jutnak.
De nem számít, miről álmodsz, mikor eljő a reggel,
a valóság beférkőzik és az álmok eltűnnek.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.