Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Idézetek filmekből.

Talán épp így találtunk egymásra, ahogy idővel egyre inkább elválaszt az élet, mert megmondom, mindig velem vagy, mindig elkísérsz, ahová csak megyek.

Dawson és a haverok

Minden neked írott levelem szerelmes levél volt. Mi más is lett volna? Most már tudom, hogy mindegyik - kivéve ezt - rossz szerelmes levél volt. A rossz szerelmes levelek azt kérik, hogy viszontszeress, a jó szerelmes levelek viszont nem kérnek semmit. Büszkén jelentem, hogy ez az első jó, neked írott szerelmes levelem, mert semmit nem kell tenned. Már megtettél mindent. Elég emlékem van rólad ahhoz, hogy örökké kitartsanak.

Waiting for forever

Évekig abban a hitben élt, hogy végül a szerelem és az igazság diadalmaskodni fog, de boldog beteljesülés csak a mesében létezik.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ha nem tudod, ki is vagy, ne másokat okolj, amiért elfeledted. Ha emlékezni akarsz, mindig másokban kutatsz. Ha emlékezni akarsz, menekülsz önmagad elől, de hiába, mert mindig ugyanott találod majd magad. Az emlékezéshez kell egy támpont, de azt neked kell felismerned.

Ezel - Bosszú mindhalálig

A beletörődés ölni tud. Aki nem hajlandó beletörődni, elnyeri a jogot, hogy emberként élhessen ebben a világban. Mindhalálig kitart.

Hellsing

Az üzlet és az erkölcs két különböző dolog.

Trinity Blood

Bárkit megölhet az, aki szeret. Van, aki egy pillantásával teszi, vannak, akik ostoba szavakkal, de amíg a gyávák csókokkal ölnek, addig a bátrak karddal támadnak. Van, akinek a kezét a vágy vezeti, és van, akinek a kezét a pénz. Létezik nagyon hosszú szerelem, és van egészen rövid. Van, aki feladja, és van, aki veszít.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ebben a tekintetben mind egyformák vagyunk: nevetünk, ha vidámak vagyunk, sírunk, ha elvesztünk valakit, és néha még bosszúra is szomjazunk.

Trinity Blood

Amíg életben vagy, van olyan, hogy nem értetek egyet valamiben, de azt neked kell eldöntened, hogy ezt hogyan kezeled.

Bleach: A gyémántporlázadás

- Szerinted mit jelent az a szó, hogy élet?
- Ezt nehéz megmondani, ugyanis az élet szó meglehetősen sokféleképpen értelmezhető.
- Ezt hogy érted?
- Mivel az emberek egyre több időt töltenek el robotok társaságában, az életről alkotott képük is lassan, de biztosan változik. Én úgy gondolom, hogy ők módosulnak, és nem a robotok.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Vannak szerelmek, melyeket csak a bosszú táplál. Vannak szerelmek, melyeket csak a távolság éltet. És vannak szerelmek, melyeket csak a könnyek erősíthetnek. Ne bánd, Ezel! Ne fájjon! Ezt így kell elfogadni. Vannak szerelmek, amelyek nem teljesülhetnek be. A miénk egy ilyen szerelem volt.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Én vagyok a kép, amely eléd tárja a világot, úgy, ahogy csak én látom.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Amint megosztjuk valakivel az emlékeinket, abban a pillanatban elveszítjük az egyéniségünket és beleolvadunk egy céltalan harmadik fél tudatalatti rosszindulatába, vagy egy olyanéba, ki nagyon is céltudatos.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Minden ütközet képlékeny valami. Az győz, aki rugalmasabb és alkalmazkodik az új helyzethez.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Áldozat nélkül nincs győzelem.

Transformers

Amitől a legjobban félünk, az már megtörtént velünk.

Sötétkamra

A becsületet nem lehet se feloldani, se elfeledni. Az esküt be kell tartani, különben fabatkát sem ér.

Boszorkányvadászat

A családi fényképek mosolygós arcokat örökítenek meg: születésnapot, esküvőt, nyaralást, gyerekzsúrokat. Az emberek életük boldog perceit fotózzák le. Ha valaki átnézné az albumokat, arra a következtetésre jutna, hogy vidáman és lazán élünk, tragédiák nélkül. Senki sem örökít meg olyasmit, amit el akar felejteni.

Sötétkamra

Az, amit világnak nevezünk, úgy tűnik, hogy a végtelenségig nyúlik, de valójában hihetetlenül szűk. Egy rész, mit magadból megláthatsz. Egy rész, melyet a kezeddel elérhetsz. Egy rész, melyet érezhetsz. A világ nem valami, amiben minden el van tervezve. A világ valami, amit te alakítasz. (...) A te saját világod.

XXX-Holic

A vagányság előny, de ha túlhajtod, belehalsz.

Féktelenül

Mélyponton lenni jó dolog, mert onnan csak fölfelé visz az út.

Koszorúslányok

Csak az ember annyira kegyetlen, hogy élvezettel nézze végig a saját fajtársainak halálát.

Hellsing

Az emberek furcsamód szeretik érthetetlen szabályokhoz kötni magukat.

Hellsing

- Ha az Esthajnalcsillagnál kívánunk valamit, biztosan valóra fog válni. (...)
- Igen. Kívánj valamit, amit tiszta szívből szeretnél. De ne feledd, Tiara, hogy a csillag nem képes egymaga valóra váltani. Neked is tenned kell azért, hogy sikerüljön, de utána tied lesz mindaz, amiről álmodozol.

A hercegnő és a béka

Az idők folyamán az állatok fejlesztették magukat: éles fogakat és karmokat növesztettek. A növények meg tüskéket. De az emberek úgy hitték, nem kell fejlődniük. Ellenálltak a természettel való együttműködésnek. Mit érdemelnek, mert semmibe vették a természet törvényeit?

Blood Plus

Azoknak, akik megéltek egy háborút, szörnyű dolgokat kell megtenniük, hogy együtt maradjon a családjuk.

Blood Plus

Mindig az kell mindenkinek, ami nem lehet az övé. És ebben nem különbözünk.

Blood Plus

Régebben úgy gondoltam, sőt hittem benne, hogy egy igaz szerelmünk van, és hogyha keményen küzdünk érte, boldogok leszünk együtt. Ez tetszett nekem, mikor kisebb voltam, de rájöttem, hogy nem így működik. Csak a mesékben létezik az örök szerelem.

Őrült, dilis, szerelem

Utálom azt a pillanatot, mikor még itt vagy, de már tudom, hogy elmész.

Az asztronauta

Két régi barát - egy véget nem érő harc. Amikor a bosszú valahol felüti a fejét, a jó és a rossz sokszor helyet cserél!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Nem tudom, mi lesz a vége, nem tudom megjósolni, ne haragudj. (...) Azt viszont megígérhetem, hogy soha nem adom fel. Mert ha tudjuk, hogy ő kell, nem adhatjuk fel.

Őrült, dilis, szerelem

Azt hinnéd, kedves, önzetlen, hogy ő csak jót akar mindenkinek, de aztán megérint. Szerelemmel érint meg, ami éget, mint a tűz, azt mondod, milyen forró, mennyire szép, el vagy varázsolva, de az nem varázs, méreg!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Az igazi hős nem keresi a hízelgést, pusztán azért harcol a jóért és az igazságért, mert ez a természete.

Agymenők

Szerintem fontosabb, hogy először a múlt ügyeit rendezzük le, mint hogy vakon menjünk előre, a történelem bölcsességeire fittyet hányva.

Blood Plus

Amikor megszólal a lelkiismeret és ráébredünk az igazságra, miként dönthetjük el, melyik oldalon állunk? Mert bizonyosan el kell döntenünk, és olyankor már szorít az idő, középen pedig nem maradhatunk!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ne mutogass másra! Ne mondd, hogy nem te vagy a hibás, hanem ő, vagy ő, vagy akárki! Ez gyáva duma.

Rocky Balboa

Ha a bűnöd az, hogy mindhalálig szerettél, a büntetésed az lesz, hogy azután is az ő nevét kell kiáltanod.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Amikor elkezdődik az utolsó játszma, mindenki az ellenfeled, ott már nem hibázhatsz! Ha nincs tökéletes lapod, azonnal el kell dobnod!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Mindig mindenki megfizet a bűneiért. Csak valakinek a halálakor nyújtják be a számlát, és van, akinek még életében. De ahogy a bűneink, a jótetteink sem merülnek feledésbe, csak azokra kevesebben emlékeznek.

Ezel - Bosszú mindhalálig

A mesék hazudnak. Azt mondják, szerelemtől nem lesz arannyá a vadállat szíve. A szerelmes ember feledékeny, elfelejti, kicsoda - egy időre. A mesék hazudnak. Amikor eljön a hajnal, a hercegnők visszatérnek első szerelmükhöz, a vadállatok pedig önmagukhoz. 

Ezel - Bosszú mindhalálig

Mindenkinek két arca van, de senki nem szeret bele egyszerre mindkettőbe.

Ezel - Bosszú mindhalálig

A mesék szépek, de senki nem felejt egy nap alatt, senki nem változik meg egy nap alatt, senki nem lesz szerelmes élete végéig egy vadállatba.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Egy lény sem képes anélkül túlélni, hogy ne bízna vagy tisztelné a másikat, valakit, aki jobb, mint ő. Hogy megszüntessék ezt a nyomást, azok, akik jobbak a többinél, megpróbálnak még feljebb jutni. Azok, akik felsőbbrendűek, keresik a még erősebb énjüket, amiben hisznek. Így születnek a királyok.

Bleach

Egy nap, amikor arra ébredsz, hogy egy nőt ölelgetsz és szerelmes vagy, az lesz az a pillanat, amikor le kell lépned. Ne öltözködj, ne törődj semmivel. Hanyatt-homlok menekülj, mert lehet, hogy nem aznap, csak egy hét múlva, de valamikor biztosan összetörik a szívedet újra.

Excsajok szelleme

A legfontosabb képessége egy harcosnak nem az ereje, hanem a szív, ami féli a harcot. A harctól való félelem miatt vagy képes kardot ragadni és harcolni azokkal, akik ugyancsak félnek a harctól.

Bleach

- Miért olyanokhoz vonzódom, akikről tudom, hogy nem jók?
- Erre pont tudom a választ. Mert reméled, hogy tévedsz. És amikor olyasmit mond neked, hogy ő nem jó, akkor nem veszel róla tudomást! Mindig, amikor jó hozzád, meggyőz róla, hogy tévedsz, és elhiszed, hogy jó neked.

Holiday

Annyi ideig féltem attól, hogy bármikor történhet veled valami. És hiába gyógyultál meg, nem tudtam ettől az érzéstől elszakadni. Mostanáig. Muszáj. El kell fogadnom, hogy teljes életet élhetsz! (...) Ne szeressél! Nem úgy értem... persze, hogy szeress, csak ne tőlem függj! Nézd, én mostanáig, amit csak tudtam, megadtam neked. Komolyan. A saját lábadra kell állnod!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ha van a boksznak varázsa, az a harc varázsa, amelyet akkor is vívsz, ha nincs erőd, ha törik a borda, reped a vese, szakad a retina. Annak a varázsa, hogy mindent felteszel egy álomra, amit csak te látsz!

Millió dolláros bébi

A háborúban és a szerelemben két dolgot soha ne szégyellj: lőni és szeretni. A háborúban két dolgot sose akarj megérteni: hogy mit teszel, és hogy a másik mit tesz. Végül a háborúban és a szerelemben nincs menekülő útvonal, nem tűnhetsz el.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Annyira szeret téged, hogy a hiányodat gyűlöli.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Igen, lehet, hogy nem működik. Én nem az életedet kérem tőled, Ezel, csak hogy ezt hagyd itt, és legyél mellettem! Gyere velem! Próbáljunk meg valamit együtt, álmodjunk közösen! (...) Hát nem érted? Végre azt érzem tizenkét év után, hogy újra van szívem. Hogy a rossz, bűnös, rideg szívem életre kelt, és csakis miattad. És talán önzés, de ezt még érezni akarom, veled vagy nélküled. Ha nem jössz, én akkor is ezzel a szívvel szeretnék tovább élni! Az utolsó percig várok rád!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Légy hű a törvényeidhez!

Halálos iramban

Ahhoz, hogy megszerezz valamit, néha olyasmikről is le kell mondanod, amiket nagyon szeretsz.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Kérdezted, hogy ki vagyok valójában. Nos, egy bűnös. És bárhová is megyek, a bűnöm követ engem. Valaha jó ember voltam, már nem vagyok az. Anya, ha meg kéne határozni, most elsősorban az vagyok. Később lehet, hogy ez visszaüt, de vállalom! Tudod, az ember időnként ráébred bizonyos dolgokra, velem most ez történik. Rájöttem, hogy ez nem nekem való, semmi keresnivalóm nincs már itt. Menjünk el! Nem tudom, hogy működne a dolog együtt, mennyire ismernél meg engem, de neked még megnyílnék!

Ezel - Bosszú mindhalálig

Kívánj valamit, de ne mondd el senkinek. Bármit. Akármit. Most higgy benne, hogy valóra válik. Sosem tudhatod, hol fog érni a következő csoda, a következő mosoly, vagy mikor válik valóra a kívánságod. Ha hiszel benne, hogy bármelyik pillanatban rád találhat és kinyitod a szíved és az elmédet ennek a lehetőségére és bizonyosságára, talán épp akkor kapod meg azt, amire vágysz. A világ tele van csodákkal, csak hinned kell benne. Tehát kívánj most valamit! Megvan? - Oké. Akkor most higgy benne teljes szíveddel!

Tuti gimi

A világ nem csak napfény és szivárvány. Ez egy kegyetlen, undok hely, és bármilyen tökös srác vagy, térdre kényszerítenek, ha hagyod, és soha nem engednek felállni. (...) Bírni kell a pofont, és muszáj menni tovább, csak így lehet győzni. Ha tudod, hogy mit érsz, menj és küzdj meg azért, ami jár, és közben viseld el a pofonokat!

Rocky Balboa

Vezess, kövess vagy el az utamból!

Hetedik mennyország

Azt mondják, ha nem emlékszik rád senki, az olyan, mintha nem is éltél volna.

Blood Plus

Visszanézni mindig lehet, de a múltat megváltoztatni nem. Az segíthet előrelépni az életben, ha mindig a mára koncentrálsz. Megvan az oka, hogy így lett.

Blood Plus

Azt mondják, ne azért bánkódj, ami elmúlt, annak örülj, ami megmaradt. Ez csak egy lecke, amit megtanulsz (...). Nem számít, mit vesztettél el, találhatsz értéket abban, ami megmaradt.

Blood Plus

Élj a mának, de várd a holnapot, és ne felejts el mosolyogni.

Blood Plus

Az önfeláldozás valóban a legnemesebb tett, amire mi emberek képesek vagyunk.

Highschool of the Dead

A harc a túlélésért itt indul. Most. Ha nem akarsz küzdeni - nem is fogsz. Azt hiszed, hogy nincs erőd - de van. Miért félsz? Nem kell. Megvan minden fegyvered a harchoz. Hát küzdj.

Álomháború

Nagy áldozatot kell hoznod, és nagy győzelmet aratsz.

Álomháború

Akinek küzdeni kell érte, annak az élet drágább, mint a többieknek.

Álomháború

Megtanultam, hogy a félelmek, az álarcok, a szabályok, a korlátok, melyek mindnyájunkat beskatulyáznak, azért vannak, hogy rajtuk keresztül másoknak még nagyobb élvezetet okozzanak. És megtanultam, ahhoz, hogy a külvilág számára erősnek tűnjek, arra kell törekedni, hogy mindig olyan ember legyek, amilyennek mások elképzelnek.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Elmúltak azok az idők, hogy szegény szerencsétlenként pityeregjek. Nem vagyok a húgát gyászoló, a szerelmét visszavágyó tehetetlen nő, és nem vagyok az aggódó, a bosszúra éhes asszony, aki dühében fel alá járkál. Nem vagyok se lány, se társ, sem anya, nem vagyok bűnbánó, szomorú, megfélemlített vagy épp kilátástalan. Soha nem is voltam. Mind csak álarc, egy játék.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Csak akkor jó kéretni magad, ha végül beadod a derekadat.

Excsajok szelleme

Mindenkinek van egy angyala, egy oltalmazó, aki vigyáz rá. Sosem tudhatjuk, épp milyen alakot ölt, egyszer egy vénemberét, máskor egy kislányét, de ne hagyd, hogy becsapjon a látszat, erősebb ő bármelyik sárkánynál. Mégsem azért kísér, hogy harcoljon helyetted, hanem hogy a színpad széléről a füledbe súgja: hatalmad van az általad teremtett világok felett!

Álomháború

Sok mindent elmondtak már a bátorságról, de a bátorságot a félelem határozza meg. A gyávák az életük elvesztésétől rettegnek, de ha nem csupán a halál az, ami riaszt, akkor érted meg a sötétséget. Tudod, hogy vannak sebek, amik sosem gyógyulnak be, tudod, hogy van, amit elvesztettél, és ami sosem lesz meg újra, és hogy van, ami a halálnál is rosszabb.

Sárkányvadász

- Vess egy pillantást magadra egy tükörben! Ki néz vissza rád?
- Az, aki lenni szeretnél?
- Vagy olyasvalaki, akinek lenned kellett volna? Az az ember, aki lenni akartál, de nem sikerült?
- Azt mondja valaki, hogy képtelen vagy rá, vagy nem leszel az? Pedig lehetsz!
- Higgy abban, hogy a szerelem körülötted ólálkodik!
- Hidd el, hogy az álmok valóra válnak, minden nap, mert így van!

Tuti gimi

Ha valaki meghal, akit szerettünk, egy ideig még szomorúak lehetünk, ameddig csak szükséges, de nem tarthatod magadban a szeretetet, amit iránta éreztél (...), mert a szeretet nem ér semmit, ha magadban tartod.

Everwood

Szerintem csak akkor tudsz túllépni valakin, ha találsz olyasvalakit, aki iránt több érdeklődést tanúsítasz.

Excsajok szelleme

Mi lesz, ha megbánt? Mi lesz, ha elhagy? Mi lesz, ha meghal? Nem tudnám elviselni. Ezért rövidre zártam, nehogy megtörténjen. És mondjak valamit? Ez volt életem legeslegnagyobb baklövése. Te most ugyanezt a hibát akarod elkövetni, és átkozott legyek, ha végignézem. Kockáztatni kell (...), muszáj. Én nem tettem, és nézz rám, boldogtalan vagyok, árnyéka vagyok önmagamnak. Ez nem azt jelenti, hogy sosem fog megbántani, de azt garantálom, hogy bármennyire is fog fájni, soha semmi nem lesz fogható ahhoz a fájdalomhoz, amit a megbánás okoz. Hidd el, én megtapasztaltam mindkettőt. A fájdalom semmi a megbánáshoz képest, amit nap mint nap érzek. Ne menekülj el!

Excsajok szelleme

Minden meghal egyszer, még a csillagok is kihunynak.

Csillagok háborúja

Szomorúfűz, miért csüng le az ágad?
Örökös tán a te gyászod?
Azért sírsz, mert ő elhagyott,
Mert veled nem maradhatott?
Ágadon hogy hintázhatna,
Vágyol-e megint arra a boldog napra?
Hitted, hogy örökké kacag
Ágad árnyékos sátra alatt.
Szomorúfűz, kár búsulnod,
Mert valami enyhíti a gondot.
Nem zúzta szét őt a halál vasökle,
mert megmarad a szívedben örökre.

My girl - Az első szerelem

Aztán jöttél (...) te. Te nem olyannak láttál. Azelőtt még soha senki nem éreztette velem azt, hogy elég vagyok. Te vagy az első, és most már én is elhiszem.

Szerelem és más drogok

A bánat időpocsékolás. Ha üresség vagy bánat, akkor az ürességet választom.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Vajon melyik a rosszabb? Utoljára látni azt, akit igazán szeretünk, vagy nem látni őt utoljára? Mi a rettenetesebb? A saját kezünkkel átkísérni őt az örök sötétségbe, vagy nem visszatartani? Ha végleg megadjuk magunkat a sors akaratának, az vajon nekünk is vigasztalást jelent?

Ezel - Bosszú mindhalálig

Az elmebaj a gazdagok kiváltsága, egy dolgozó ember nem engedheti meg magának.

P.S. I Love You

Nem tudok nem visszaütni, amikor valami nagyon félelmetes dologgal találom szemben magam. (...) Azt hiszem, azért csinálom ezt, hogy megvédjem a dolgokat magam körül.

Full Metal Panic!

Vedd el valakitől, ami a legfontosabb neki, tedd reménytelenné és készen is van a bosszú. Vedd el valakitől a lehetőséget, hogy szeretteinek segítsen, hogy oda menjen, ahová a szíve húzza és készen is van az igazi szenvedés. Szállj szembe mindennel, vállald a lehetetlent is, rúgd fel a szabályokat és kész is a valódi háború.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ha nem állsz ki valamiért, akkor kudarcot vallsz mindenben.

Álomháború

- Na, ezt add össze. Gyűlölsz valakit, miközben rengeteg közös emléketek van, hazudsz neki, miközben szereted, míg végül az utolsó csepp szereteted is eltűnik.
- Ahhoz, hogy minden szeretetet kiölj magadból, az emlékeidről is le kell mondanod.
- És ha nem tudok?
- Hogyha nem tudsz, akkor istenigazából senkit nem szerettél. Egyetlen megoldás van, felejteni kell, bármilyen nehéz is.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Bármilyen jól tervezel, bármilyen fantasztikusan is játszod a szereped, az élet minden alkalommal legyőz. De ezt vállalni kell és ugyanúgy előre tekinteni, mert a jövő kiismerhetetlen, és ha az ember egy kicsit bele tud pillantani, akkor meg is változtathatja. Azokkal az apró változásokkal pedig akár az egész sorsunkat is fölülírhatjuk. Feltéve, hogy a sors nem ügyel arra, hogy valamire ne gondolj. Akárkit bevonhatsz a sorsod játékába, mindig lesz egy, aki tönkre akarja majd tenni. De nem szabad, nem szabad megijedni, tovább kell próbálkozni és megtalálni a módját annak, hogy ismét te irányítsd a játszmát. Nincs mitől félni, ha eljön az ideje, megnyugvással töltenek majd el azok a napok, órák, percek, amikor jól alakult a sorsunk. Még akkor is, ha később minden összeomlott körülöttünk.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Ha bármit is megtanultam, az az, hogy hagyni kell az embereknek, hogy szeressenek, amíg lehet.

Édes november

Ezen a világon csak igazság és gonoszság van. Gyermekkorom óta figyelem a környezetem, és ez az első tény, amire rájöttem. Az emberek kivétel nélkül rossz emberekre és jó emberekre, erre a két fajtára oszlanak. Még az általános iskola apró világát is ez a két fajta alkotta. Hiába tűztem ki nagy célokat az osztály diákbizottságában, mindig ott volt az ellenség. Fel kell venni a harcot a gonosz ellen. Bár néha úgy tűnt, hogy az igazság vereséget szenved, de bármi történt is velem, én szívből boldog voltam. "Köszönöm". A szenvedőnek ezért az egy szaváért akárhányszor kiálltam volna mellette. Minden erőfeszítésre képes voltam ezért. És végül bebizonyítottam a magam igazát.

Death Note

Amikor elfogynak a szavak (...), amikor túl vagyunk a nehézségeken, a habozáson és a végtelen várakozáson, amikor a dolog a végéhez ér, először a kezdetekhez tér vissza az ember.

Ezel - Bosszú mindhalálig

Úgy gondolod, a tudás hatalom, pedig inkább fájdalom.

Camelot

Íme a kéz, mely fájdalmadat elűzi. A kupád sosem ürül ki, mert én a borod leszek. Íme e gyertya, amely utad mutatja át a sötétségen. Íme e gyűrű, mellyel megkérem kezed.

A halott menyasszony

Ha a világ a józan észre korlátozódna, akkor unalmas lenne az élet.

Ef - A Tale Of Memories

Ne légy túl kövér, vagy túl vékony, túl sötét, vagy túl világos; ne legyél túl szexi, túl szemérmes, túl elegáns, vagy túl ostoba. Légy önmagad. De bizonyosodj meg róla, hogy megfelelő vagy.

Tuti gimi

Tudod mi a te bajod, kedves névtelen barátnőm? Az, hogy buta vagy. És nincs bátorságod. Nem mersz szembenézni a tényekkel, és saját magaddal sem. Félsz az érzéseidtől. Pedig azok, akik szeretik egymást, összetartoznak, és csak együtt lehetnek igazán boldogok. Szabad szelleműnek vallod magad, és félted a szabadságodat. Rettegsz attól, hogy valaki kalickába zár. Hiába, máris falakat vontál magad köré. És hiába menekülsz Brazíliába, Texasba vagy bárhova, ezek a falak ott is körülfognak. Mert akárhová mégy, mindig is magányos maradsz.

Álom luxuskivitelben

Mindig ijesztő dolog megnyitni valakinek a szíved.

True Blood - Inni és élni hagyni

Attól, hogy érted valaminek a működését, az még nem kevésbé csoda (ami a varázslat szinonimája). Mindenkit a varázslat éltet.

True Blood - Inni és élni hagyni

A boldogság sok formában jön - jó barátok társaságában, az érzésben, amikor valaki más álmát valóra váltod, vagy a megújult remény ígéretében. Nem baj, ha hagyod, hogy boldognak lássanak, különben soha nem tudnád meg, hogyan múlik az, ami boldogság lehet.

Tuti gimi

Nem félhetsz mindentől a világon, amit nem ismersz.

True Blood - Inni és élni hagyni

Ha el akarod érni az álmaidat, harcolnod kell! Akkor is, ha ez azzal jár, hogy piszkos leszel az úton.

Skip Beat!

A hűség nem az, amikor más akaratával szembemész, barátom. A hűség az, ha önmagad akarata szerint teszel.

Ezel - Bosszú mindhalálig

 

És végül az utolsó kérdés: Ki lesz a történet főhőse? Ki húzza el a függönyt?Ki irányítja a tánclépéseinket? Ki kerget az őrületbe?Ki ostoroz és adja ránk a győzelmi koronát, ha túléljük a lehetetlent? Ki ő? Ki teszi mindezt velünk?Ki segít, hogy az életünkkel tisztelegjünk a szeretet előtt? Ki küld ránk szörnyeket, azt énekelve, hogy sose halunk meg? Ki tanít meg rá mi a valódi és mi a nevetséges hazugság? Ki dönti el, hogy miért élünk és miért halunk meg?Ki láncol le minket, és ki őrzi szabadságunk kulcsát?Mi magunk! Megvan minden fegyvered a harchoz, HÁT KÜZDJ!
/Álomháború (Sucker Punch)/
Azt mondják, ha lassabban veszed a levegőt, az idő is lelassul.

Mr. Nobody
 
 

A füst miért nem megy soha vissza a cigarettába? Vajon a molekulák miért távolodnak egymástól? Miért ömlik ki a tinta, vissza meg soha? Mivel a világegyetem a pusztulás irányába halad.

Mr. Nobody

Vajon feltűnt már a nőknek, hogy a férfiak is szoktak előre tervezni? Talán azért, mert izgulnak. Nem biztosak benne, mit szólnak hozzá, ha csak odamennek és bedobják, hogy: tetszel nekem! Tetszel nekem! Tetszel nekem!

A randiguru
 
 

A fejsze árnyéka ott lebeg minden öröm felett!

The Sunset Limited

"Élni könnyű. Döntést hozol és sohasem nézel vissza"
/Tokyo Drift/


"Szebb a világ amióta tudom, hogy te is benne vagy"
/A bárányok hallgatnak/


"Nem lesz könnyű, iszonyú nehéz lesz. Minden nap meg kell küzdenünk, de én erre vágyom, mert akarlak téged mindenestül, örökre, együtt ,minden nap."
/Szerelmünk Lapjai/


"Ne lopj, ne csalj, ne hazudj és ne igyál.
De ha iszol, idd a kedvesed minden szavát,
De ha lopsz, lopj csókot édeset,
Ha hazudsz, hazudj kegyesen,
De ha csalsz, csalj mosolyt az arcára,
És akkor nem fogsz csalódni."
/Randiguru/


"Minden este elalvás előtt hazudunk magunknak és várjuk a reggelt amikor naivan azt hisszük, hogy minden valóra vált."
/Született feleségek/


"A világ kevésbé riasztó hely, mert létezel."
/Az élet nélkülem/

"Nekem van életem, csak helyet csináltam benne neked"
/Szex és New York/


"Együtt éltük meg, amit egyedül nem lehetett, vagy, amit egyáltalán nem akartunk átélni"
/Négyen egy gatyában/


"Csinálj mindent úgy, ahogy neked jól esik, és ne törődj senkivel és semmivel"
/Sztár születik/
"A remény jó dolog, talán a legjobb. És semmi jó nem halhat el."
/A remény rabjai/


"Rád várni olyan, mint aszályban esőre várni...hasztalan és időrabló"
/Los Angelesi tündérmese/


"Nem számít hol halt meg, ahogy az sem, hogy hol élt. A mellett maradt, akit igazán szeretett."
/Hideg csontok/


"A mama mindig azt mondta, hogy ha új életet akarsz kezdeni, hagyd magad mögött a múltat."
/Forrest Gump/


"Néha egy nagyobb cél érdekében ártatlan áldozatokat is ejtenek"
/Match point/


"Nekem jobb ha nem akarok semmit, mert úgyse fog megtörténni. Nem számít?
Sok mindent akarok, de nem kaphatom meg. Sokszor azon kapom magam, hogy olyat akarok ami nem lehet az enyém."
/Step up/


"Én nem azt mondom, hogy a szerelem nem fontos. De az, csak néha szeretsz és tanulsz belőle, aztán továbblépsz. És ez így van jól"
/Első a szerelem/
"Az a rengeteg, szörnyű dolog, amin keresztülmentél, sok rossz kapcsolat, amelyek megkeserítették az életed. De most hirtelen hálás vagy mindenért, mert ezek vezettek téged mostani életedhez."
/A tökéletes pasi/


"Csak te tartasz engem, különben a mélye zuhannék."
"Az a dolgunk, hogy megbékéljünk a múlttal és tanuljunk belőle"
/Hideghegy/


"Miért házasodnak meg az emberek? Tudják, hogy egymásnak hazudnak, de akkor hazudnak maguknak is. Hogy lehet megígérni, hogy mindig ugyanazt fogod érezni?"
/Szerelmi leckék.../


"Azt hiszem, azt se tudjuk igazán, hogy mi kik vagyunk, akkor meg honnan tudnánk, hogy ki az igazi?"
/Pasik és csajok/
 "Szeretem a cseresznyevirágot. Nem tudom miért, de megnyugszom, amikor lehullik. Talán mert ilyenkor mintha megszabadulnék attól a nyomott, szomorú érzéstől."
/Méz és lóhere/


"A múlt is fájhat, de az én filozófiám szerint vagy elugrasz előle, vagy tanulsz belőle."
/Az oroszlánkirály/

 "Egy vonatnál nem az számít, hogy hova megy, hanem, hogy merjél felszállni rá."
/Polár expressz/


"És mi az élet, ha nem az álom keresése, az álomé, hogy valaki azt mondja: igazából, teljes szívből szeretlek."

"Én ismerem a keserűt, ezért tudom megbecsülni az édest."
"A keserű nélkül az édes sem olyan édes."

"Szeretsz engem? Mert ha nem, akkor meg kell, hogy öljelek."
"Az apróságoknál nincs is nagyobb.
Minden perc új esély, hogy mindent megváltoztass."
/Vanília égbolt/


"Aki kitartóan keresi, megtalálja..."
/El Camino - Az út/


"Senki sem akarja bevallani, hogy a könyörület és a kegyetlenség nagyon is jól megfér egy szívben és hogy bárki képes bármire"
/Született feleségek/


"Csak akkor értékeled az életet, ha testközelbe kerülsz a halállal."
/Fűrész/


"Nem is tudtad? Ha valaki megjelenik az álmaidban, az azt jelenti, hogy az illető annyira vágyik arra, hogy veled legyen, hogy kilép a testéből és egyenesen a te álmodba repül."
 "Az igazi szerelem felemel, és mindig többre sarkal. Lángra lobbantja szívünket és békét teremt az elménkben.. te ezt tetted velem" / Szerelmünk lapjai /

" Van úgy hogy egyetlen őrült tetten múlik az egész élet." /Avatar/

"Nem számít mennyit szenvedtünk, mert megérte. Más emberek lettünk." /Bosszú álarca/

"Ha találsz valakit, akiben megbízhatsz, tarts ki mellette!"/Dr. Csont/

"Ha elúszott a hajó, csak a bolond úszik utána. Én világéletemben bolond voltam." /Nagy Hal c. film/

"Boldognak szeretném látni. Nem számít, hogy kivel vagy hogyan. Találjon valakit, aki megbecsüli, és úgy szereti, ahogy nekem kellett volna. Találjon valakit, aki úgy látja őt, ahogy most én." (Minden6ó c. film)

"Ezekben a sötét és nagyon nehéz pillanatokban
te vagy a csillagom." /Ördögi kör/


"Ha válaszút elé érkezünk, ne a halált válasszuk, mert attól nem tesszük boldogabbá a világot." /Tuti gimi/

"Ti férfiak csak ahhoz értetek hogy befőttes üveget nyissatok ki, kereket cserléjetek, és ha éjjel zajt hallunk ki menjetek megnézni mi az" / Hannah Montana/,,Tudod, egyszer minden dal véget ér, de ettől még élvezheted a zenét!" Tuti Gimi


,,A szél hátán járj mindig, s arcodon ragyogjon a nap, a végzet szele repítsen a magasba, hogy fent táncolhass a csillagokkal." /Betépve/


,,Ilyen a világ. Már nem beszélhetünk a személyes találkozás varázsáról. Ha tetszeni akarok valakinek, nem megyek el új göncöt venni, nem csináltatok új frizurát, hanem frissítem a profilomat. Ez a helyzet, és kész." /Nem kellesz eléggé/


,,Evolúciós késztetés, hogy törődünk azzal, aki fontos nekünk, és evolúciós késztetés az is, hogy leszarunk mindenki mást." /Dr House/


,,Azzal, hogy falat húzol a szíved köré, nem véded meg magad, csak kizársz másokat, akik fontosak lehetnének." /Született feleségek/


,,A valóságban semmilyen élet nem lehet tökéletes. De arra is rájöttem, hogy van valami, ami a dolgok tökéletlenségét tompítja, valami, ami az életet közel tökéletessé teheti. Ez a szerelem. "/ Csokoládé/


,,És mi van, ha nincs senki? Mi van, ha úgy éljük le az életünket, hogy senki se vár?" /Ház a tónál/


,,Azt hallottam valahol, hogy a szerelem nem mást, mint egy barátság, amely lángra kap. Én is pont így érzek irántad." /Tökéletes pasi/


,,Ha jársz valakivel, akkor olyan, mintha sokáig tanulnád, hogy ki az a személy, de ha szakítotok, akkor az a sok minden feleslegessé válik." /Így jártam anyátokkal/


,,Előfordul, hogy akit szeretsz, nem az, akivel kész vagy összekötni az életedet." /Szívek szállodája/


,,Attól, hogy így van, nem biztos, hogy így is van jól." /Ausztrália/


,,Van úgy, hogy egyetlen őrült tetten múlik az egész élet." /Avatar/


"A hold egy darabka csoda, amely minden éjszaka feljön a nehéz időkben is, hogy ne felejtsük, minden napnak megvan a maga szépsége."/ A tökéletes pasi/


,,Tudod mi fáj a megtört szívben? Hogy nem emlékszel a régi érzésekre. Próbáld megőrizni az érzést, mert ha egyszer elmúlik, sose jön vissza." /Skins/


,,Légy óvatos, kit engedsz be az életedbe, mert lesz olyan, aki nem óhajt távozni. " /Született feleségek/


,,Mindenkinek vannak problémái. De feláldozhatjuk érte a jó pillanatokat?" /Bűbáj/"A szerelemben az a legjobb, hogy a végén nem kell azt mondanod: sajnálom. Mert mit sajnálnál? Azt, hogy szerettél? " /Love story/
"Nem ismered fel életed legszebb napját, amíg benne nem vagy. Nyakig. A napot, amikor elkötelezed magad, valami, vagy valaki mellett. A napot, amikor összetörik a szíved. A napot, amikor lelkitársra lelsz. A napot, amikor rájössz, hogy nincs elég időd. És, hogy örökké akarsz élni. Ezek a legnagyobb napok. A tökéletesek." /Grace Klinika/


"Egész életemben arra vártam, hogy végre eljöjjön az igazi. Erre feltűntél te, és egész más voltál, mint akit vártam, mert te cinikus vagy és mogorva, lehetetlen alak. De az az igazság, hogy a veszekedéseinknél jobb dolog sosem történt velem. Azt hiszem minden esély megvan rá, hogy beléd szeretek." /27 idegen igen/

 


"Menj és éld az életedet! Éld nélkülem, mert mi nem lehetünk együtt. Töltsd meg a szívedet szerelemmel valaki más iránt, valaki iránt, aki képes úgy szeretni, ahogy én sosem tudtalak. Ahogyan én sosem foglak." /Once Upon a Time c. film/


"Ha szeretsz valakit, engedd el. Ha zaklatnod kellett, valószínűleg soha nem is volt a tiéd." /Ő a megoldás c. film/


Bárcsak volna öt életem! Akkor öt különböző városban születhetnék, és öt emberöltőnyi ételt ehetnék, és ötféle karrierem lehetne, és ötször szeretnék bele ugyanabba a férfiba. /Bleach c. film/


Nem várhatsz rá, hogy valaki majd megadja neked, amit akarsz. Néha egyszerűen csak el kell venned. /Modern csaklád c. film/


Minden azzal kezdődik, hogy elkezdesz vágyni valamire, olyan dolgokról kezdesz fantáziálni, amikről korábban még csak nem is álmodtál, és mielőtt feleszmélhetnél, villámcsapásszerűen önt el a szeretet és az izgalom. Azon kapod magadat, hogy úgy viselkedsz, mint egy megszállott drogfüggő, ha nem kapod meg az adagod, rosszul vagy, megőrülsz, és a díler, aki korábban folyamatosan termelte benned a vágyat, most mégis megvonja tőled a vágyott szert, amit korábban ingyen és bérmentve adott. Azon kapod magad, hogy lefogytál, reszketsz egy sarokban és a lelked is eladnád, ha még egyszer kapnál belőle. Időközben vágyad tárgya próbál megszabadulni tőled, és úgy néz rád, mintha még sohasem látott volna. Az a vicces, hogy nem hibáztathatod, hiszen nézz csak magadra, igazi csődtömeg vagy, igazság szerint te sem ismersz magadra. Végül eléred a vak szenvedély utolsó fázisát, teljesen és visszavonhatatlanul lejáratod magadat. /Ízek, imák, szerelmek c. film/

"Ide hallgass... Kevéssel többet éltem, mint te. És jóval többet léteztem holtan, mint élve. Láttam dolgokat, amiket elképzelni sem tudnál. És tettem olyat, amit sose tennél. Nem igazán van reputációm gondolkodásból. A véremet követem. És nem mindig mutat abba az irányba, mint az agyam. Rengeteget hibázok és teszek véreset. Több mint 100 éve. És mégcsak egyvalamiben voltam biztos. Benned... Hé, figyelj rám. Nem kérek semmit. Mikor azt mondom, szeretlek, nem azért van, mert akarlak. Vagy mert nem kaphatlak meg. Semmi köze nincs hozzám. Én azt szeretem, ami vagy. Amit teszel. Ahogy próbálod. Láttam a kedvességed és az erőd; úgy a legjobb, mint legrosszabb arcodat. És teljesen tisztán értem, hogy mi vagy te. Egy pokolian csodás lány."

 

Rossz ember vagyok, de ezen változtatok, megváltozom. Ez volt az utolsó ilyen eset. Mostantól tiszta leszek, kihúzom magam, és az életet választom. Már alig várom. Olyan leszek, mint maguk, lesz állásom, családom, rohadt nagy TV-m, mosógépem, kocsim, CD lemezem, elektromos konzervnyitóm, jó egészségem, alacsony koleszterinszintem, biztosításom, jelzálogom, első otthonom, szabadidőruhám, háromrészes öltönyöm, kvízjátékom, szemét kajám, gyerekeim, séták a parkban, rendes munkaidő, golfpartik, kocsimosás, elegáns kardigánok, családi karácsony, rendes nyugdíj, adómentesség, csatornapucolás, és a végén, ha már nincs semmi, a halál.

Trainspotting

Az életemet adnám érte, de ő azt akarja, hogy mosogassak is.

Hellboy

Mi a halál ellenszere? A válasz a halhatatlanság: ha hagysz valamit magad után, ha az életedből lesz mire emlékezni, akkor halhatatlan leszel.

Fűrész

És mi az élet, ha nem az álom keresése? Az álomé, hogy valaki azt mondja: "igazából, teljes szívből szeretlek".

Vanília égbolt

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.